Boka synundersökning

Nu är det hög tid att boka synundersökning! För tre år sedan skulle jag göra en rutinundersökning genom jobbet, som vi har vartannat år. I den kontrollen ingick även synundersökning och det var något jag inte hade gjort på ett tag. Det gör man tydligen bara vart femte år. Hur som helst så fick jag reda på att jag inte såg särskilt bra på det ena ögat, vilket jag själv aldrig ens har tänkt på konstigt nog. Men optikern ville dessutom skicka mig till en ögonläkare då han var ganska säker på att det inte bara var ett vanligt brytningsfel. Mycket riktigt, det var starr jag hade fått!

Extra synundersökning

Ögonläkaren konstaterade att det var starr som sagt, men att jag inte behövde operera än på ett tag. Hur länge jag skulle vänta kunde han inte säga men det var inget bråttom enligt honom. Jag har inte känt något särskilt i ögat förrän tills alldeles nyligen då jag har haft en väldig trötthetskänsla i både ögon och huvud. Över julen var mina föräldrar på besök och då pratade vi om tryck i ögonen eftersom min pappa har haft det nu ett tag. Dom frågade när jag gjorde undersökning senast efter att jag fick reda på att jag har starr, då sade jag att det var cirka två år sedan. Dom blev förvånade och tyckte jag skulle boka synundersökning genast.

Boka tid hos ögonläkare

Jag hade tur som fick en tid hos min ögonläkare, det är väldigt lång väntan överallt nu efter att corona har härjat i över två år. Men det gick fort och jag fick en ny tid redan efter ett par veckor. Kanske han förstod att det var bråttom? Efter besöket fick jag en remiss till operation och linsbyte på lasarettet och det gick också fort, bara två veckor där också. Nu är det snart dags att operera, lite spännande är det allt! Fortsättning följer.