Läsglasögon måste inte vara tråkiga

Sakta men säkert så tar åren ut sin rätt. Midjemåttet ökar, håret minskar och världen blir lite suddigare. Som så många andra har jag insett att jag behöver glasögon för att kunna läsa en bok eller en tidning och det ligger läsglasögon med alla tänkbara styrkor runt om i huset. Jag har handlat på bensinstationer och i lågprisbutiker och de har alla det gemensamt att de varit billiga och av ganska låg kvalitet och de ser inte särskilt sexiga ut om man skall vara ärlig. Men som sagt, de är billiga. Men precis som med glasögon finns det ett betydligt större utbud av modeller som min son nyligen berättade.

Härligt att kunna läsa med stil

Sonen hade verkligen rätt, det fanns betydligt mer än jag kunnat drömma om. Visserligen betydligt dyrare än mina tiokronors glasögon jag har nu. Men å andra sidan, dyrare måste ju inte innebära dyrt. Ett par hundra kronor för glasögon som ser bra ut är ju inte något som sätter mig i konkurs. En sak som gladde mig extra var att se att det finns läsglasögon med inbyggt solskydd, eller lässolglasögon. Nu väntar jag bara på sommaren så jag kan glida ner på stranden med en bra bok och ett par snygga pilotbrillor som också gör boken läsbar.

Släng bort din fåfänga

Känner du att det börjar att bli svårt att läsa eller att synen börjar försämras, så se för sjutton till att göra något åt det. Kolla ögonen och tro mig, glasögon är häftigare än man kan tro. Och man kan faktiskt se hyfsat cool ut när man läser en bok, även om man behöver läsglasögon.